De fleste starter med at spille basketball mens de stadig er børn, hvad end det er 6 år gammel eller i teenagealderen, så er det som børn de fleste basketballspillere gør deres første bekendtskab med sporten. Er dit barn blevet helt grebet af basketball, så skal du ud og købe en basketball bold, og her er guiden til at vælge den rigtig bold til din datter eller søn.

Hvilken basketball skal jeg vælge til børn?

Der er 4 ting der gør sig gældende når du skal vælge en basketball bold til dit barn. De 4 ting du skal være opmærksom på er:

  • Anvendelse
  • Størrelse
  • Underlag
  • Materiale

Det første punkt kan vi lige hurtigt tage, for det handler om hvor meget dit barn har tænkt sig at spille basketball. Er din søn/datter begyndt at gå til basketball måske en eller flere gange ugentligt, kan det godt betale sig at investere i et af de gode mærker. Er dit barn derimod mere interesseret i at spille lidt for sjov en gang i mellem eller drible rundt ude i indkørslen, så kan det måske være en god idé at investere i en billigste basketball bold.

Basketbolde i børnestørrelser

Der findes fire hyppige basketballstørrelser, som faktisk alle bruges til børn. Hvilken størrelse basketball bold dit barn skal bruge afhænger dig 

Indendørs eller udendørs basketball

Mærker

Spalding