Kobe Bryant er en af de mest populære basketballspillere nogensinde og selvom han ikke er med i snakken om at være den bedste, så er han af de fleste anset som værende en top 10 spiller all-time. Desværre gik han på tragisk vis bort alt for tidligt, kort efter han havde stoppet sin NBA karriere og var gået på “basketball-pension”.

Men grundet hans høje niveau som basketball spiller er der lavet en del ikoniske basketsko med hans navn igennem hans karriere. I denne artikel ser vi på nogle af dem.

Hvorfor findes der Kobe Bryant basketsko?

Men først vil jeg fortælle hvorfor der findes basketball sko. I USA har reklamer og sponsorater altid være meget større og fyldt mere end mange andre steder i verden. I mange år har sportsmærker som Nike, Adidas og Reebok der er kendt for deres fodtøj, indgået partnerskaber med basketballspillere der har været lukrative for både spilleren og det pågældende brand.

Kobe Bryant startede sin NBA karriere med en aftale med Adidas hvor det blev til 2 par sko. Men efter utilfredhed med designet fra Kobe Bryants side valgte han i 2003 at skrive under på en aftale med Nike efter hans kontraktudløb med Adidas i sommeren 2002. Siden da har han haft en kontrakt med Nike, og efter hans død er det blevet enighed om en forlængelse af aftalen.

Hele den hype der er omkring basketsko viser bare hvordan NBA er meget mere end basketball og er kommerciel underholdning på et højere plan.

Nike Zoom Kobe 1

I hans første sko lavet i samarbejde med Nike formåede han i 2006 at score hele vanvittige 81 point i én NBA kamp, hvilket er næstmest nogensinde. Mange mener ikke at denne rekord nogensinde vil blive slået og det tætteste nogen har været på siden da, er Devin Booker med 70 point.

Det er ikke bare en ikonisk sko pga. at han havde den på i den kamp, men også fordi det er hans første signatur sko efter skiftet til Nike.

Nike Zoom Kobe 6 “Grinch”

Dette er muligvis en af de mest ikoniske sneakers fra Kobe Bryant og Nike, hvis man skal se på populariteten blandt fans. Hos samlere er den meget eftertragtet og da Nike i 2020 producerede den igen for første gang i 10 år, blev den eftersigende udsolgt på bare få minutter.

Dens design og farver er unikt for alle basketball sneakers og gør den let genkendelig. Oprindeligt blev den kaldt “Green Mamba”, men fanbasen fik Nike til at ændre navnet til “Grinch”.

Nike Kobe 10 Elite Premium HTM Race Car

Skoen her er lavet af nogle af de mest anerkendte skodesignere fra Nike gennem tiden: Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield, and Mark Parker, heraf forkortelsen HTM i skonavnet.

Udover at have et yderst flot og tiltalende design, så kan skoen også reflektere lys i mørket og er i det hele taget lavet i et simpelt netdesign. Det er kendt som en af de flotteste Kobe sko lavet.

Nike Zoom Kobe 5 Bruce Lee

Der er mange spillere der vælger at anerkende deres kærlighed til andre store personligheder el. film og serier, det samme gjorde Kobe rigtig meget med hans basketsko.

Med denne sko hylder han et af sine store ikoner, Bruce Lee, der var en af de største indenfor kampsportens verden. Farverne er valgt ud fra den beklædning Bruce Lee havde på i filmen Enter The Dragon, som er en af hans mest kendte outfits fra hans mange film.

Det var nogle at de bedste Kobe Bryant basketball sneakers der er lavet. Mange af dem er i dag eftertragtede samleobjekter og nye sneakers koster ofte over 1200 kr. for et par, mens special udgaver kan koste flere tusinde krone. I mange tilfælde er der dog mulighed for at købe dine basketsko på afbetaling, hvis du vælger en rigtige forretning der tilbyder dette.