LeBron James er en af de største basketballstjerne nogensinde og hans basketsko er blandt de mest populære der bliver lavet. I denne er artikel kan du læse om nogle af de mest ikoniske LeBron James basketsko.

Hvorfor findes der LeBron James Basketsko?

Men inden vi ser på nogle af LeBron James største basketball sko succeser, så vil jeg kort komme ind på historien omkring basketball sko og hvorfor der overhovedet findes LeBron James basketsko.

NBA har i mange år været en meget kommerciel liga og den løn spillerne får for at spille basketball er minimal i forhold til hvad de kan tjene ved siden af på sponsorater. En af de ting der giver spillerne størst sponsorater er skoaftaler, og når de bliver professionelle er noget af det første de gør at lave en skoaftale med et kendt skomærke som Adidas, Under Armour, Puma el. selvfølgelig Nike.

LeBron James har underskrevet den største kontrakt nogensinde med et skomærke i sportsverdenen, da han forlængede sit oprindelige kontrakt med Nike til en lifetime aftale på mere end 1 milliard dollars. Det giver altså Nike rettighederne til at lave såkaldte LeBron James sko, som både Nike og LeBron James tjener rigtig gode penge på. Derfor findes der LeBron James sko.

Sjovt nok er det kun noget man ser indenfor basketball sko og det gør sig ikke gældende i håndbold el. fodbold, hvor fodboldsko har navne givet af mærkerne selv. Fodboldsko til indendørs brug hedder f.eks. Nike Streetgato, Adidas Predator Edge el. Puma King Pro.

Nike LeBron 18 “Melon Tint”

Denne sko spillede LeBron James i da han vandt mesterskabet med Los Angeles Lakers i en af de mest bizarre sæsonerne nogensinde, en sæson der blev udskudt og forkortet grundet Covid-19 og som blev spillet i en boble i Orlando, som spillerne ikke måtte forlade.

Selvom det designmæssigt måske ikke er den mest populære sko nogensinde, så er det historisk en betydningsfuld sko i LeBron James’ karriere.

Nike LeBron X SP “Crown Jewel”

Efter 10 i partnerskab med Nike, skulle det markeres med en særlig sko, og i dette tilfælde fik den navnet Crown Jewel som både referere til LeBron’s øgenavn “The King”, men designet er også inspireret af det britiske kongehus og The Black Prince’s Ruby sæt.

Nike Air Zoom Generation “First Game”

Dette var den første sko LeBron James lavede i samarbejde med Nike og uden tvivl også en af de vigtigste og mest populære sko. Han spillede i dem i sin første NBA kamp mod Sacramento Kings i 2003.

Selve designet afsløre at den er fra en anden tid, da de basketsko man ser i dag er helt anderledes. Alligevel er der noget tidløst over designet og det har ikke den store betydning, da det i dag primært er et samleobjekt og historien der er vigtig for denne sko.

Nike LeBron 8 “South Beach”

Denne basketsko blev lavet da LeBron efter 7 år hos holdet Cleveland Cavaliers valgte at skifte til Miami Heat i håbet om at hans chancer for at vinde et NBA mesterskab blev større, hvilket han også endte med at vinde et par stykker af sammen med Miami Heat.

Skoen blev særligt populær fordi LeBron var den største historie denne sæson, da han havde mulighed for at skifte til et andet hold, derudover blev hele skiftet meget show-agtigt og hans trøje blev brændt af i Cleveland og meningerne om hans beslutning og den måde han gjorde det på delte fans i to lejre.

Det var nogle af de mest ikoniske basketsko fra Nike og LeBron James. Når man ser hvor stor succes Nike har haft med at lave disse spillersko i basketball, kan man undre sig over at det ikke er noget der bliver dyrket mere af indenfor fodboldstøvler og fodboldsko.