En basketball kurv kan fås i mange mål til fritidsbrug lige fra små basketball kurve til børn til justerbare basketball kurve der kan justeres efter ønske, som dem du kan se her på Wildtoys. Men når det kommer til professionel basketball, så er der en standard højde som basketballkurven skal hænge i og den er forskellig fra herre og dame basket.

Standardhøjden på en basketkurv er 305 cm for herre og 300 cm for kvinder. Det er den internationale standard og der bliver spillet med disse højder i alle professionelle basketligaer i verden.

Basketkurv højde damebasket

I damebasket er kurv 5 cm lavere da der fra naturens side er forskel på de atletiske formåener mænd og kvinder kan opnå. Det er også et valg der er taget for at gøre sporten mere seværdig og sikker for damer der spiller basketball.

Basketkurv højde junior basket

Juniorer der spiller kampe og i ligaer har også en standard højde på kurven som er lavere end på professionelt plan. Her hedder standard kurvehøjden 260 cm for U11 hvorefter man spiller med de andre angivede standard højder. For U7 og U5 basketball kan man vælge at sætte kurven lavere.

Hvor høj er en NBA kurv?

Fordi NBA er en selvstændig og privat liga, sætter de også deres egne regler. Det betyder også at de kan vælge hvilken højde deres basketkurve skal sidde i, hvorfor man kunne tænker at de har valgt en anden højde. Det er dog ikke tilfældet og en NBA basketkurv hænger i samme højde som den gør i de øvrige basketballligaer i verden, nemlig 305 cm for herre og 300 cm i WNBA for damer.

Basketplade mål

Selve kurven sidder på en plade som går højere op i luften, men den plade har også nogle standardmål som er gode at kende til hvis man vil leve op til de internationale standarder med sin basketballbane. Pladen måler 180 cm i bredden og 105 cm i højden.

Hvis du gerne vil have din egen basketball plade eller basketkurv derhjemme, så kan du bruge en guide som denne fra FitFact der giver dig en bedre forståelse af hvilke kurve der er gode til hjemmebrug.